De ce sa construiești o casă din lemn?

Construcții de până la 5 ori mai eficiente energetic

Poate nu te-ai gândit niciodată la lemn în acest mod, dar ține cont că este un material izolator excepțional. Pereții de lemn izolează mult mai bine decât cei din alte materiale de construcții, astfel că pot fi cu până la 50% mai subțiri! Față de o construcție tradițională, o construcție din lemn te ajută să economisești de până la două ori mai multă energie.

Izolare fonică excelentă

Izolarea fonică este esențială pentu un mediu confortabil. Fie ca vorbim de zgomote exterioare sau interioare, o casa cu structura din lemn te va proteja perfect. Folosind o structură de lemn închisă, împreună cu izolație a pereților cu fibra lenoasă sau vată bazaltică, beneficiezi de izolare atât la zgomote aeriene cât și la zgomote de impact.

Siguranță maximă la cutremure

Lemnul este un material elastic, iar pereții construcțiilor din lemn Timberkraft sunt special proiectați pentru zone seismice. Forța seismică este o forță de inerție, altfel spus, cu cât construcția este mai grea, cu atât este afectată mai puternic de cutremur. Construcțile Timberkraft sunt ușoare și robuste, pregătite să facă față oricărui cutremur.

Construcții nepoluante

Gospodăriile private din societatea modernă constituie cel mai mare consumator de energie, mai mare chiar și decât industria! Cea mai mare parte din energie este consumată pentru încălzirea spațiului și a apei. Lemnul ca material de construcție este o soluție pentru îmbunătățirea performanței energetice a clădirilor.
În plus, construcțiile noastre au o amprenta de carbon neglijabilă față de construcțiile din cărămidă, beton sau oțel și au avantajul că nu dau emisii de compuși chimici nocivi pentru sănătate.

Preț redus cu până la 50% și strict controlat!

Procesul de proiectare și tehnologia de prelucrare a structurilor din lemn Timberkraft sunt extrem de precise și permit identificarea costurilor exacte ale întregii lucrări încă din faza de proiectare. Asta înseamnă ca nu vor aparea costuri suplimentare pe parcursul executării lucrării. Economisirea apare încă de la nivelul fundației, datorită greutății proprii relativ reduse a suprastructurii de lemn în comparație cu structura clasică din zidărie.
Astfel, consumul de materiale necesar realizării fundației (beton, fier), este redus cu până la 40%. In plus, proiectarea modernă facilitează economia de material si de ore de lucru, așa că te poți gandi la o clădire foarte performantă și la o arhitectură mai curajoasă fără grija prețului.

Construcția din lemn te menține sănătos!

Lemnul este un material natural, ecologic și sănătos, iar alcătuirile Timberkraft țin cont de rezultatul celor mai recente cercetări, așa că poti vedea amvelopanta construcției tale ca pe un costum de schi de ultimă generație! O alcătuire inteligentă te va proteja de factorii de mediu, totodată va susține auto-reglarea micro-climatului interior și va reduce la zero riscul de acumulare de umezeala sau mucegai. Alclătuirile inteligente Timberkraft au grijă de confortul si sănătatea ta.

Timp de execuție cu până la 90% mai scurt

Ridicăm o locuință uzuală din lemn în cel mult 2 săptămâni (incluzând aici închiderea acoperișului), iar aceasta devine locuibilă după 30 – 45 zile. Procesele de prefabricare, dar și tehnologia de montaj, ne permit sa livram construcții in orice sezon. Dacă ai comandat o construcție care se înscrie în gabaritul de transport rutier, o vei primi gata de utilizare, exact ca atunci cand comanzi un computer și vine prin curier. Nu există termene sau bugete depășite!

Construcția din lemn este durabilă în timp

Lemnul utilizat este în totalitate uscat și prelucrat la cele mai înalte standarde, așa că durata de viață a unei construcții Timberkraft este de generații. Unii producători de autoturisme promovează garantii extinse de pană la 5 ani, noi iți oferim o garanție standard de de 25 de ani.

Supraetajări ușoare

Fie că dorești o mansardă sau o extindere unitară cu fațada existentă, sistemele Timberkraft te ajută să obții un plus de spațiu util, cu minimul de încărcări în structura existentă. Oferim multiple solutii de maximizare a spatiului util in mansarde. Stucturile performante din lemn cu masa mică sunt o rezolvare ideală pentru supraetajări ale clădirilor existente.

Clădiri temporare / mobile

Structurile TK sunt usoare, robuste, pot fi demontabile, pot fi mutate fara a fi demon-tate daca se inscriu in standarde de transport. Nu necesita fundatii clasice, se pot aseza pe dale, talpi, piloti lemn sau fundatii surub.

Inserții in situri istorice

Sistemul Timberkraft oferă oportunitatea unor intervenții minim-invazive și complet revestibile. Structurile noastre sunt ușoare, includ ferme cu zero împingeri laterale, lucrează bine prin simplă rezemare, nu necesită fundații din beton și pot fi demontate cu ușurință. Fie că alegi o logică structurală tradițională, sau una modernă, lemnul este un material de construcții care armonizează cu clădirile istorice.

Maximizarea spațiului util

Structurile din lemn ocupă mai puțin spațiu deât structurile convenționale din zidărie și beton, așadar în aceeași amprentă a construcției și cu aceleași performanțe termice, cu structurile noastre vei avea cu până la 20% mai mulți metrii patrați utili. Mai mult, prin conformarile Timberkraft fără reazeme intermediare, vei obține un spațiu nu doar mai generos, ci și mai versatil si adaptabil în timp.