Tehnologia noastră

Utilajele specializate si suita compatibila de software de ultima generație ajuta echipa Timberkraft să construiască cu inaltă precizie, în cel mai scurt timp. Astfel, construcția ta ajunge mai repede la tine, iar tu poți fi sigur că se va potrivi ca o piesă de Lego in șantierul tău.

Mese hidraulice tip fluture pentru fabricare pereți din lemn tip framing – sandwich sau CLT

Permit prefabricarea pereților pentru construcții din lemn tip framing – sandwich sau CLT. Modulele mari, cu acătuiri complexe, se produc cu precizie pe acest utilaj care permite lucrul pe ambele fețe ale peretelui și trasarea instalațiilor. Lungimea unui modul de perete poate atinge 13,60m (maximul transportabil in TIR standard).

Circular CNC pentru debitarea elementelor din lemn

Circularul CNC pe care il utilizăm este special proiectat pentru fabricile de șarpante, construcții din lemn și structuri speciale. Este compatibil cu programele de proiectare și calcul structural și preia automat fișierele de tăiere pentru producție, asigurând optimizarea avansată a consumului de lemn și precizie de tăiere milimetrică la viteză mare de lucru.

Prese hidraulice pentru plăci multicui, cu tehnologia MiTek

Singura procedură de aplicare a plăcilor multicui la Timberkraft este cea prin presare pe utilajele specializate. Presa pentru subansamble standard acopera orice forma inscrisa in aria 14,00x3,00m. Pentru subansamble mai mari folosim presa special concepută pentru proiecte agabaritice.

Utilaje debitat panouri STRIEBIG

STRIEBIG, o companie specializată care își dedică întreaga activitate în dezvoltarea unui singur tip de utilaje, reușește să ofere o precizie imposibil de egalat in debitarea oricarui tip de panou (OSB, Fermacell, gips-carton, contraplacaj, placi furniruite, plexiglas etc.)

Alte utilaje

Sistem depozitare și manipulare pereți automatizat, bazine pentru ingifugare prin imersie, 3 poduri rulante pentru gestiunea elementelor de mari dimensiuni, circular cu masă, circulare pendulă, mașină de șlefuit, mașină de grosimi, fierastrau cu banda (banzic), presa hidraulică pentru incleiere lemn.

Software specializat calcul structural, gestionare producție și coordonare interdisciplinară

Folosim pachetul de software RoofCon+TrussCon de calcul si modelare 3d a structurii. Înainte de începerea producției obținem volumetria 3D exactă, compatibilă cu AutoCAD, 3DsMAX, SketchUp, Archicad. Fișele de producție sunt generate computerizat și sunt transmise către utilajele automate.